top of page
  • Writer's pictureFloor Stoffels

Review: Queen Earth and Stone

Tricia Meyer

Queen of Earth and Stone, het debuut van Tricia Meyers, is op vele punten een schot in de roos. Deze fantasy slowburn volgt hoofdpersoon Eve, in haar ongebruikelijke pad naar de troon. Eve heeft het op zich genomen om te breken met de eeuwenoude tradities van haar land en daar is niet iedereen even blij mee. Als Eve’s vader plotseling komt te overlijden, blijkt ze meer tegenstanders te hebben dan ze had kunnen denken. Rouwend om haar vader gaat Eve de strijd aan tegen de council en de tradities van Aestera die haar proberen klein te houden.


Eve’s moeder heeft geheimen, geheimen die belangrijker en vele mate groter lijken te zijn dan Eve ooit had kunnen denken. Een van die geheimen heeft betrekking op Eve’s nieuwe bodyguard Callan Thorne. Vanaf het eerste moment is de aantrekkingskracht tussen Eve en Callan duidelijk aanwezig, maar het wordt ook direct duidelijk dat het nooit iets tussen hen kan worden. Hoe meer geheimen worden ontrafeld en hoe meer Callan en Eve naar elkaar toetrekken, hoe gevaarlijker het voor Eve wordt.


Queen of Earth and Stone is een heerlijk vlot verhaal, vol plottwists en geheimen, liefde, hoop en strijd voor idealen. De schrijfstijl van Tricia Meyers leest prettig, wat ervoor zorgt dat het ook in de technischere delen van het verhaal makkelijk blijft om je aandacht erbij te houden.


Kortom: een heerlijke fantasy slowburn vol geheimen die een mooie opmaat vormt naar het volgende deel van de serie, dat in 2024 uit moet komen.



2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page